Od 3. rujna opet subvencije za stambene kredite

08:16 / 20.08.2018.

Autor: I.H./HRT

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Štromar je govorio o izmjenama Zakona o subvencioniranju stambenih kredita, kojima mladi do 45 godina mogu riješiti stambeno pitanje.
Od 3. rujna mladi će ponovo moći tražiti subvencije za stambene kredite. Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar pozvao je zainteresirane za subvencionirane stambene kredite za mlade da počnu tražiti stanove, skupljati dokumentaciju i pribavljati građevinske dozvole ako su se odlučili za gradnju kuće, kako bi bili spremni za natječaj koji će se raspisati početkom rujna.

Na rezultate prošlog natječaja javilo se 2320 mladih obitelji koji sada imau svoj dom, u tim domovima rođeno je 250 beba. Ali ta je mjera bila jednokratna pa se išlo u izmjene Zakona o subvencioniranju stambenih kredita.

Na prošlom natječaju su svi imali dobru dokumentaciju i svi koji su se javili su dobili subvencije. Projekt se pokazao izuzetno dobar i kvalitetan, kazao je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar gostujući u Dobro jutro, Hrvatska. Govoreći o izmjenama Zakona, pojasnio je kako je u planu da se i u iduće 3 godine omogući mladima da dobiju subvenciju za kredit.
Kada i kako do subvencioniranih stambenih kredita
Ministar je kazao da će natječaj biti otvoren barem 5 dana i svi koji se prijave će dobiti kredit ukoliko imaju svu potrebnu dokumentaciju. Dodao je da je ovo poticajna mjera za mlade ljude mlađe od 45 godina koji nemaju riješeno stambeno pitanje, a ovom mjerom će to moći napraviti. Također je rekao kako je s 12 banaka dogovoreno subvencioniranje, kamate će biti 3,12-3,75%, a popis banak se nalazi na internetskim stranicama ministarstva graditeljstva. Ovim izmjenama Zakona subvencije neće biti 4 godine, već 5 godina.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!