13:16 / 26.10.2020.

Autor: Nikolina Ćosić/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Od danas novi sustav naručivanja za testiranje

-

-

Foto: - / -

Ćosić je kazala kako zagrebački stožer traži da se dio posla prebaci na obiteljske liječnike. Oni bi trebali kontaktirati zaražene, ali i njihove kontakte.

Od danas je uveden novi sustav naručivanja za testiranje na koronavirus. HRT-ova reporterka Nikolina Ćosić kazala je za Dnevnik kako će trebati vremena da se ljudi naviknu na novi sustav testiranja. Dodala je da je cilj novog sustava naručivanja smanjivanje prometne gužve.

➡️ U Zagrebu 558 novozaraženih osoba, moguća online nastava ➡️ U Splitu preminula 17-godišnjakinja pozitivna na koronavirus ➡️ Premijer negativan na koronavirus ➡️ U susjednoj Sloveniji zabrana kretanja izvan općina prebivališta ➡️ Koronavirus - najnovije informacije

- Osim toga cilj novoga sustava testiranja trebao bi regulirati ulazak uzoraka u laboratorij kako bi se i dalje rezultati testiranja mogli dobiti u roku od 24 sata, poručila je Ćosić.

Istaknula je kako se pojavio problem jer više od tisuću pozitivnih slučajeva čekaju svoju epidemiološku obradu, pa je stoga zagrebački stožer tražio da se dio posla prebaci na obiteljske liječnike. Oni bi trebali kontaktirati zaražene, ali i njihove kontakte. Ćosić je dodala kako bi se tada epidemiolozi mogli posvetiti istraživanju izvora zaraze.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!