22:26 / 12.09.2021.

Autor: T.V./Dnevnik/HRT

"Od Dubrovnika do Vukovara - da se ne zaboravi"

Biciklistički maraton pripadnika policijske udruge IPA

Biciklistički maraton pripadnika policijske udruge IPA

Foto: HTV / HRT

Pod nazivom "Od Dubrovnika do Vukovara - da se ne zaboravi" prošlu nedjelju krenuo je biciklistički maraton pripadnika policijske udruge IPA regionalnog kluba Međimurje. Bicikle su vozili u spomen na posljednju skupinu branitelja iz Policijske uprave varaždinske koja je prije 30 godina krenula u Vukovar i ondje ostala do kraja obrane grada. Maraton su posvetili svim poginulim suborcima.


- Nakon uspješno odvoženih 840 km evo nas danas na Trpinjskoj cesti koja čuva uspomene na veliku priču međimurskih i varaždinskih policajaca, rekao je Darko Dragičević, predsjednik Regionalnog kluba IPA Međimurje.

- Posebno za moga brata koji je prije 30 godina poginuo u mjestu Karađićevo. Velika mi je čast i prvi put sam na biciklu od Čakovca do Vukovara, ističe Mario Pongrac, brat poginulog hrvatskog policajca.

- Zahvaljujem svim sudionicima što su na ovaj način ponovo nas podsjetili na sve one branitelje koji su te ratne 91 godine došli branili naš grad, kaže Filip Sušac, zamjenik vukovarskog gradonačelnika.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!