20:27 / 13.01.2018.

Autor: HRT

Od jeseni vrtići će raditi dvosmjenski

-

-

Foto: - / -

Projekt bi se u svim gradovima trebao realizirati do jeseni. Na razini države interes postoji, pa bi se u vrtićima moglo zaposliti još 700 ljudi.
Vlada je najavila niz novih mjera zapošljavanja, za koje je predviđeno više od dvije milijarde kuna. Jedna od njih je zapošljavanje dodatnog osoblja u dječjim vrtićima koji će mnogima omogućiti dvosmjenski rad. Za tu gospodarsku i demografsku mjeru osigurano je 300 milijuna kuna.

Osječke mame svaki dan muči isti problem. Vrtić vrata zatvara u 17 sati, dok su one još na poslu. Da bi se što više vrtića prilagodilo radnom vremenu roditelja, Vlada je iz europskih fondova osigurala injekciju od 300 milijuna kuna.

Projekt bi se u svim gradovima trebao realizirati do jeseni. Do 21 sat vrtići već rade u Splitu i Rijeci. Na razini države interes postoji, pa bi se u vrtićima moglo zaposliti još 700 ljudi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!