14:25 / 13.12.2020.

Autor: HRT/Hina

Od ponedjeljka kreće online nastava za sve srednjoškolce i dio osnovnoškolaca

Igor Soban/PIXSELL

Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nastavu po C modelu u srednjim školama već imaju Međimurska, Varaždinska, Zagrebačka, Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska i Požeško-slavonska.
Srednje škole u svim županijama i viši razredi osnovnih škola u četiri županije od ponedjeljka će nastavu pratiti online, izvijestilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Nastavu po C modelu u srednjim školama već imaju Međimurska, Varaždinska, Zagrebačka, Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska i Požeško-slavonska, a od ponedjeljka će im se u tome pridružiti preostale županije i Grad Zagreb.

➡️ Koronavirus - novosti iz minute u minutu
➡️ Otvoreno pismo 30 znanstvenika: Bez cijepljenja epidemija neće nestati
➡️ Beroš: Lockdown je krajnja opcija i vjerujem da se neće dogoditi
➡️ Njemačka uvodi "tvrdo zatvaranje"
➡️ Austrija uvodi policijski sat
➡️ Srbija treba strože mjere, moguće izvanredno stanje i policijski sat - epidemiolog

Kad je riječ o osnovnim školama, učenici od petog do osmog razreda nastavu online već prate u Varaždinskoj županiji, a od idućeg tjedna od kuće će nastavu pratiti i njihovi vršnjaci u Istarskoj, Međimurskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je u petak da u dijelu županija to nije nužno nego je još jedna potpora mjerama koje je donio Stožer da smanjimo eventualno gužvu u javnom prometu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!