13:36 / 26.07.2018.

Autor: I.H./HRT

Od ponedjeljka u Zagrebu skuplje parkiranje

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U ''crvenoj'' zoni sat parkiranja bit će čak dvostruko skuplji - 12 umjesto 6 kuna, u ''žutoj'' će stajati 5 umjesto 3 kune, a u ''zelenoj'' ćemo za sat parkiranja platiti 2 umjesto 1,5 kuna.
U Zagrebu od ponedjeljka poskupljuje parkiranje, javlja Radio Sljeme. U ''crvenoj'' zoni sat parkiranja bit će čak dvostruko skuplji - 12 umjesto 6 kuna, u ''žutoj'' će stajati 5 umjesto 3 kune, a u ''zelenoj' 'ćemo za sat parkiranja platiti 2 umjesto 1,5 kuna.

Nove cijene parkiranja navedene su u novom pravilniku o korištenju javnih parkirališta i javnih garaža, koji je sredinom srpnja objavljen u Službenom glasniku grada Zagreba. Parkiranje u ''crvenoj'' zoni naplaćivat će se sat dulje nego dosad, radnim danom do 22 sata.

Želite li ostaviti svoje vozilo u garaži Tuškanac, od ponedjeljka ćete sat parkiranja platiti dvostruko više nego dosad - 10 kuna. U većini ostalih javnih garaža (Gorica, Kvaternikov trg, Langov trg, Petrinjska, Rebro), cijena će porasti s četiri na 6 kuna, osim garaža u Jelkovcu i na Sveticama gdje će sat poskupjeti na 3, odnosno 4 kune.

Cijene dnevnih, mjesečnih i godišnjih karata - i komercijalnih - ostaje ista.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!