18:50 / 07.12.2020.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Od ubojstva obitelji Zec prošlo je 29 godina

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zločin su počinili tzv. 'merčepovci'. Nikad nisu kažnjeni zbog proceduralnog propusta u istrazi. Na Sljemenu je održana komemoracija.
Od ubojstva zagrebačke obitelji Zec prošlo je 29 godina. Djevojčica Aleksandra i njezina majka Marija ubijene su na Sljemenu, a otac Mihajlo ispred obiteljske kuće.

Zločin su počinili pripadnici rezervnog sastava MUP-a, takozvani 'merčepovci'. Nikad nisu kažnjeni zbog proceduralnog propusta u istrazi. Na Sljemenu je večeras, u spomen na obitelj Zec, održana komemoracija.

- Ali mi, prvenstveno ja u ovoj Vladi i cijela Vlada trebamo raditi na tome da se govori o ovim zločinima. Da se na njih podjeća. Ne da bi se društvo dijelilo ili upiralo prstom u krivce, nego kako bi se tražila pravda, poručio je potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević.

- Nitko tko drži do mira i slobode ne može dopustiti da se iz povijesti izbriše Aleksandra Zec. Svatko kome je stalo do pravde i jednakosti mora uporno prokazivati zle namjere političke vlasti koja dozvoljava da ovakav zločin prođe nekažnjeno, poručila je Branka Vierda iz Antifašističke lige Republike Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!