11:53 / 12.11.2020.

Autor: HRT/Hina

Odbačen oporbeni prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja ministru Ćoriću

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Odbijamo ovu inicijativu po sve tri osnove, rekao je premijer Andrej Plenković referirajući se na obrazloženje iz prijedloga za pokretanjem pitanja povjerenja ministru Ćoriću.
Vlada je u očitovanju Hrvatskome saboru sa sjednice odbila prijedlog 40 oporbenih zastupnika za pokretanje pitanja povjerenja ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću.

- Odbijamo ovu inicijativu po sve tri osnove, rekao je premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade referirajući se na obrazloženje iz prijedloga za pokretanjem pitanja povjerenja.

➡️ Interpelacije novi politički alat oporbe
➡️ Ćorić odbacio sve optužbe: "Moj obraz nema cijenu"
➡️ Labirint: Desnica i ljevica ujedinile se u jednoj želji

Oporba smatra da je uvelike narušena Ćorićeva vjerodostojnost kao ministra u Vladi, a u prijedlogu pokretanja pitanja povjerenja, kojem je inicijator SDP, za to navodi tri razloga - odluke vezane uz projekt izgradnje vjetroelektrane Krš-Pađene, imenovanje Nelle Slavice za ravnateljicu Nacionalnog paka Krka te moguću povredu načela nepristranosti prilikom sudjelovanja u reizboru Dragana Kovačevića na čelo Janafa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!