07:38 / 19.09.2019.

Autor: M.Š./HRT

Odbačen prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja Kujundžiću

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Prijenos sjednice pratite na našem portalu i HTV4.
Vlada je kao neutemeljene i neosnovane odbila sve navode iz prijedloga 32 zastupnika Hrvatskog sabora za pokretanje pitanja povjerenja ministru zdravstva Milanu Kujundžiću te predložila Saboru da odbije donijeti odluku o iskazivanju nepovjerenja.

- Ministri na sjednicu Vlade idu pješice

- Riječ je još jednoj takvoj inicijativi, imali smo ih već i prije. Vlada je pripremila svoje očitovanje i vrlo temeljito elaborirala sve ono što smo uradili u kontekstu unapređenja cijeloga zdravstvenog sustava te ćemo u dogovoru s Hrvatskim saborom, kada se pronađe odgovarajuće vrijeme da to bude na dnevnom redu, odraditi ovu inicijativu oporbe, još jednu, koja ide ovaj put prema ministru Kujundžiću, izjavio je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Uvodno se ministrima obratio premijer Andrej Plenković i iznenadio odlukom da će Vlada prihvatiti sve zahtjeve Inicijative 67 je previše.

Kujundžić: Nitko nije zauvijek, ovo je prilika lijepo se razgovarati

Uoči sjednice Vlade ministar Milan Kujundžić novinarima je izjavio kako je spokojan, jer "rušenje bilo kojeg ministra predstavlja razvijanje demokracije".

No, dodao je, oporba mora računati i na feed back. "Nitko nije zauvijek, ali je ovo prilika uistinu se lijepo razgovarati", poručio je.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!