Odbačena prijava zbog nepružanja pomoći Milanu Bandiću

23.02.2022.

13:30

Autor: I.Z./HRT/Hina

Fontane svijetle u čast  gradonačelnika Milana Bandića

Fontane svijetle u čast gradonačelnika Milana Bandića

Foto: Borna Filic / PIXSELL

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo odbacilo je kaznenu prijavu protiv Natalije Price, Gzima Redžepija i Sergija Ivanovića zbog nepružanja medicinske pomoći zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću koji je umro 28. veljače 2021.

Navodeći samo dob prijavljenih osoba, tužiteljstvo je izvijestilo da je nakon razmatranja navoda iz kaznene prijave i provedenih izvida utvrđeno da nema osnovane sumnje da tadašnjem gradonačelniku liječnička pomoć nije pružena na vrijeme.

Općinsko državno odvjetništvo slijedom toga zaključilo je kako ne postoji osnovana sumnja da su prijavljene osobe počinile prijavljena kaznena djela, kao ni neko drugo kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti.

Rješenje o odbačaju kaznene prijave tužiteljstvo je donijelo 14. veljače 2022., a u sklopu izvida kojima nije utvrđena sumnja provelo je više provjera i radnji.

Prijavu je podnio 34-godišnji aktivist Stjepan Perko zbog kaznenih djela nepružanja pomoći i nepružanja medicinske pomoći u hitnim stanjima nakon niza kontradiktornih medijskih napisa o tome gdje se dugogodišnji zagrebački gradonačelnik nalazio u vrijeme kada je doživio infarkt od kojega je kasnije umro u bolnici.

Prijavom su bili obuhvaćeni Bandićevi prijatelji Gzim Redžepi i Sergije Ivanović koji su javno tvrdili da su bili s Milanom Bandićem kad mu je pozlilo u Ivanovićevoj kući na Vrhovcu, ali i Natalija Prica na čiju je obližnju adresu navodno stigla hitna pomoć.

U prijavi se spominjao je još jedan nepoznati počinitelj.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!