18:17 / 14.06.2018.

Autor: HRT

Odbor za medije: HRT treba provesti restrukturiranje i racionalizirati troškove

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

HRT je tijekom 2016. poslovao s dobiti, ustvrdio je Bačić koji očekuje dobre poslovne rezultate i u ovoj i idućim godinama unatoč povećanim troškovima proizvodnje i otkupa programa.
Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije prihvatio je na sjednici održanoj većinom glasova izvješće o poslovanju HRT-a za 2016., ali i zaključak kojim se obvezuje HRT da izradi plan smanjenja kreditnog zaduženja, racionalizira troškove vanjskih suradnika, poveća efikasnost rada stalno zaposlenih djelatnika i provede restrukturiranje.

Izvješće o poslovanju HRT-a za 2016. predstavio je glavni ravnatelj Kazimir Bačić istaknuvši kako su tu godinu obilježile česte smjene vodstva javne radiotelevizije, što je predstavljalo problem u poslovanju i već započetom programu restrukturiranja. HRT je tijekom 2016. poslovao s dobiti, ustvrdio je Bačić koji očekuje dobre poslovne rezultate i u ovoj i idućim godinama unatoč povećanim troškovima proizvodnje i otkupa programa.

Predsjednik Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Andrija Mikulić (HDZ) upozorio je da HRT mora riješiti svoje obveze, prije svega nagomilane gubitke iz prethodnih godina koji iznose više od 550 mil. kuna.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!