19:41 / 23.01.2019.

Autor: M.V./HRT

Odbor za medije raspravljao o HRT-u

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Saborski Odbor za informiranje i medije raspravljao je, među ostalim - o tužbama za klevetu koje je pokrenula Hrvatska radiotelevizija.
Saborski Odbor za informiranje i medije raspravljao je, među ostalim - o tužbama za klevetu koje je pokrenula Hrvatska radiotelevizija. Tijekom rasprave izneseni su argumenti HRT-a i HND-a, a Odbor je preporučio rješavanje nesuglasica - dijalogom i nagodbom.

Za oporbu je važno je da je Odbor omogućio da suprotstavljene strane napokon sjednu za stol. Smatraju kako bi tužbe trebale biti krajnji instrument rješavanja sporova. "Ja ću reći da je to siledžijski postupak, bez da se uspostavi dijalog - tim više što je HRT jedan medijski titan kojem takve stvari neće škoditi", izjavio je Bojan Glavašević.

Na navode HND-a o cenzuri i netransparentnom poslovanju, s HRT-a ističu da je cenzura kazneno djelo pa su na te optužbe morali odgovoriti. "HRT-u nije interes parničiti se niti s HND-om niti sa drugim nakladnicima, no preko navoda o cenzuri ne možemo prijeći. I za kraj, želio bi naglasiti da ukoliko se povuku tvrdnje o cenzuri, HRT je spreman povući tužbe", poručio je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Unatoč tomu što zaključci ovoga odbora imaju samo moralnu težinu, predsjednik Odbora smatra kako mogu dati dobre buduće smjernice. "Molim da tenzije spustimo i da sve što izgovaramo ide u smjeru kompromisnih rješenja. Jer ako ćemo se svesti na čistu matematiku onda ćemo brzo doći do zaključka - jedni će bit zadovoljni, a jedni neće", poručio je Andrija Mikulić.

Na odboru su objavljena i imena 12 kandidata za četiri člana Programskog vijeća HRT-a.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!