Odbrojavanje do otvaranja cestovnog dijela remetinečkog rotora

23.01.2020.

11:31

Autor: Lucija Judnić/M.Š./P.F./Hina/HRT

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U nedjelju ujutro pustit će se u promet cestovne prometnice na rekonstruiranom zagrebačkom rotoru i tunelski podvožnjaci te svi pristupni pravci iz Remetinečke ceste, Dubrovačke i Jadranske avenije te Jadranskog mosta.
Odbrojavaju se sati do otvaranja novoizgrađenog remetinečkog rotora, barem kada je riječ o cestovnom dijelu. Time je završena glavnina radova na najvećem zagrebačkom gradilištu.

U nedjelju ujutro pustit će se u promet cestovne prometnice na rekonstruiranom zagrebačkom rotoru i tunelski podvožnjaci te svi  pristupni pravci iz Remetinečke ceste, Dubrovačke i Jadranske avenije te Jadranskog mosta, a do početka svibnja i tramvajska pruga, pješačke i biciklističke staze.

Detalje doznajte od novinarke HRT-a Lucije Judnić:


Državni tajnik oštro o mostovima u Zagrebu, šalje upravni nadzor pročelniku

Pročelnik Gradskog ureda za promet Dinko Bilić priopćio je kako je izvođenje projekta zagrebačkog rotora trbalo odrediti u dvjema uporabnim cjelinama, odnosno raspodijeliti na dijelove građevine za koje je potrebna privremena prometnica i radove koji se mogu izvesti samo nakon što se makne privremena prometnica.

- Temeljem takve raspodjele izrađena je dopuna glavnog projekta u kojoj je definirano da će se otprilike 95 posto radova izvesti prije uklanjanja privremene prometnice, a radovi koje je potrebno izvesti na pozicijama privremene prometnice izvest će se nakon puštanja u promet te uporabne cjeline i rušenja privremenih prometnica, kaže pročelnik Bilić.

- Dijelovi građevine koji će se graditi u drugoj uporabnoj cjelini tramvajska su pruga, pješačke i biciklističke staze te hortikulturno uređenje okoliša, najavio je.

Stoga će se u nedjelju ujutro pustiti u promet prva uporabna cjelina koja obuhvaća cestovne prometnice na rekonstruiranom rotoru, izvedene tunelske podvožnjake i sve pristupne cestovne pravce iz Remetinečke ceste, Dubrovačke avenije, Jadranske avenije i Jadranskog mosta.

Dovršetak druge uporabne cjeline planiran je do početka svibnja ove godine, najavio je Gradski ured za promet.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!