Odgođen početak suđenja u aferi ''Parking''

04.03.2021.

14:20

Autor: Hina/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Borna Filic / PIXSELL

Zbog nedolaska prvooptuženog bivšeg voditelja u zagrebačkom komunalnom i prometnom redarstvu Damira Dekanića u četvrtak je odgođen početak suđenje u aferi ''Parking'' za pogodovanje vlasnicima i korisnicima nepropisno parkiranih vozila kako ne bi prekršajno odgovarali.

Suđenje na kojem je pored nekadašnjeg voditelja u Sektoru komunalnog i prometnog redarstva Grada Zagreba optuženo još devet osoba trebalo je početi na zagrebačkom Županijskom sudu.


Budući da je Dekanić svoj nedolazak opravdao sumnjom kako je zaražen koronavirusom, sudac Dražen Kevrić je naložio da u roku od tri dana dostavi medicinsku dokumentaciju iz koje mora biti razvidno da je obavio PCR testiranje prije zakazivanja rasprave. Sudac je odlučio da će u protivnom naložiti Dekanićevo privođenje na sud i novčano kažnjavanje zbog troškova odgode.


Uskokovom optužnicom su, uz Dekanića, obuhvaćeni nekadašnji pročelnik gradskog Ureda za prostorno uređenje Davor Jelavić, visokopozicionirani policajci Goran Batur i Viktor Forjan, voditelj odsjeka u Odjelu prometnog redarstva Neven Prepelić, prometni redari Mirko Jakičić, Anton Ljevar i Dušan Terzina, voditeljica Odsjeka komunalnog redarstva Ružica Grgić i voditelj Odjela javnih parkirališta pri Zagrebparkingu Marijan Tomašić.


Optuženica tereti Dekanića da je sam i na traženje suoptuženika tijekom 2011. i 2012. pogodovao vlasnicima i korisnicima nepropisno parkiranih i zaustavljenih vozila kako ne bi prekršajno odgovarali. Optuženici su navodno ''sređivali'' prekršajne kazne policajcima, visokopozicioniranim gradskim djelatnicima, liječnicima, sucima, prijateljima, znancima i članovima obitelji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!