11:33 / 19.10.2020.

Autor: Dnevnik/IMS/P.F./HRT

Odgođen početak suđenja zbog testiranja Vrbanovića

-

-

Foto: - / -

Očekivano čitanje optužnice Zdravku Mamiću i ostalima otkazano je jer je okrivljeni Damir Vrbanović upućen na testiranje na koronavirus pa se nije mogao izjasniti o krivnji.
Na Županijskom sudu u Osijeku odgođen je početak suđenja bivšem izvršom predsjedniku nogometnoga kluba Dinamo Zdravku Mamiću i još šestorici okrivljenika.

Očekivano čitanje optužnice otkazano je jer je okrivljeni Damir Vrbanović upućen na testiranje na koronavirus pa se nije mogao izjasniti o krivnji.

USKOK ih tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, izvlačenjem novca oštetili klub za oko 200 milijuna kuna. Zdravku Mamiću, koji se u bijegu pred hrvatskim pravosuđem sklonio u Bosnu i Hercegovinu, sudit će se u odsutnosti. 

- Idući ponedjeljak smo opet tu. Priroda određuje kakva će biti situacija idući tjedan, hoćemo li biti u onom sastavu koji omogućava da se započne sa raspravom. A rasprava će započeti čitanjem optužnice. Sve prije toga je utvrđivanje pretpostavki za održavanje rasprave, rekao je branitelj Zdravka Mamića Veljko Miljević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!