Odgođena odluka o izručenju Ivice Todorića

19.04.2018.

18:08

Autor: D.M./HRT

Foto: Silvana Skočajić/HRT

Foto: Silvana Skočajić/HRT

Foto: - / HRT

Prvostupanjska odluka o izručenju Ivice Todorića bit će donesena u ponedjeljak u 12:30 po našem vremenu.
Sutkinja Westminsterskog suda u Londonu danas je trebala izreći odluku o zahtjevu Hrvatske da joj se izruči Ivica Todorić. Međutim, tijekom jučerašnjeg posljepodneva objavljeno je da se odluka o njegovu izručenju odgađa. Prvostupanjska odluka o izručenju Ivice Todorića bit će donesena u ponedjeljak u 12:30 po hrvatskom vremenu.

Podsjetimo, Todorić je uhićen lani 7. studenog u Londonu temeljem europskog uhidbenog naloga koji je raspisala Hrvatska, a istog dana je pušten na slobodu uz jamčevinu od 100.000 funti i mjere opreza. Sutkinja je kazala da nikada nije imala ovako kompliciran slučaj oko pitanja izručenja. Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo od 18. listopada prošle godine vodi istragu protiv Todorića zbog sudjelovanja u nezakonitom pribavljanju milijardu i 142 milijuna kuna u slučaju Agrokor. Uz Todorića, istragom su obuhvaćeni njegovi sinovi Ante i Ivan te 12 Agrokorovih menadžera i revizora. Ukupnoj šteti državno odvjetništvo pribraja i "nepripadnu imovinsku korist" od dodatnih 320 milijuna kuna pribavljenih za "jednu pravnu osobu" krivotvorenjem isprava i nezakonitim vođenjem poslovnih knjiga.

Tužiteljstvo je u međuvremenu pokrenulo novu istragu protiv Todorića i još tri osobe zbog malverzacija povezanih s nezakonitim isplatama pozajmica, pri čemu je za investitore nastala šteta od 47,5 milijuna kuna. Istragu je potom proširilo na sedmoricu osumnjičenika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!