12:09 / 11.10.2018.

Autor: V.Š./HRT

Odgođeno suđenje Darku Kovačeviću

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Suđenje Darku Kovačeviću - Daruvarcu zbog teških tjelesnih ozljeda mladoj Zadranki odgođeno je. Naime, njegov odvjetnik Andrej Korljan zatražio je premještanje slučaja u Šibenik.
Odgođeno je suđenje Darku Kovačeviću - Daruvarcu, kojega tužiteljstvo tereti za prijetnju i nanošenje teške tjelesne ozljede mladoj Zadranki. Naime, njegov odvjetnik Andrej Korljan zatražio je izuzeće raspravnoga suca Tomislava Šimića, predsjednice Općinskoga suda u Zadru i njezine zamjenice, te predsjednika Županijskoga suda u Zadru.

Osim toga Korljan je Vrhovnom sudu predložio premještanje slučaja na Općinski sud u Šibeniku. Svoje zahtjeve obrazložio je bojazni da njegov branjenik neće imati nepristrano i objektivno suđenje zbog medijskog pritiska.

Prije nego što je prekinuo suđenje i odgodio daljnju raspravu, a do odluke Vrhovnoga suda, raspravni sudac Tomislav Šimić očitovao se o sumnjama da optuženi Kovačević neće imati objektivno i nepristrano suđenje.

Odbacujući takve bojazni obrane, Šimić je istaknuo kako smatra da je riječ o očitoj zlouporabi procesnih prava obrane s ciljem opstrukcije ovoga kaznenog postupka i donošenje prvostupanjske presude do 14. prosinca, kada istječe mjera obveznog zadržavanja u pritvoru optuženog Kovačevića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!