11:33 / 18.04.2018.

Autor: D.M./HRT

Odgođeno suđenje: Novi ispad Zdravka Mamića

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Mamić je izrazio nezadovljstvo činjenicom da je današnja rasprava trajala samo devet minuta. Ustvrdio je kako će USKOK napraviti izmjenu činjeničnog opisa optužnice.
Na prijedlog USKOK-a odgođeno je suđenje bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamiću na Županijskom sudu u Osijeku. Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši direktor Dinama Damir Vrbanović te poreznik Milan Pernar optuženi su da su Dinamo oštetili za malo manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza te prireza. Nova ročišta dogovorena su za 14., 15. i 16. svibnja.

Zamjenik ravnateljice USKOK-a Sven Mišković zatražio je odgodu kako bi se tužiteljstvo moglo očitovati o dokumentaciji, koju su jučer Zdravko Mamić i njegova obrana priložili sudskom spisu pri iznošenju obrane, i kako bi razmotrili daljnje postupanje te zbog toga što još nisu dobili transkript jučerašnje rasprave, koja je zvučno snimana. Sudsko vijeće dalo je tužiteljstvu rok od 15 dana za dostavu pisanog očitovanja o dokazima Mamića i njegove obrane i razmatranja eventualnih novih dokaznih prijedloga.

Zdravko Mamić u sudnici je negodovao zbog takve odluke. U izjavi medijima nakon ročišta Mamić je izrazio nezadovljstvo činjenicom da je današnja rasprava trajala samo devet minuta. Ustvrdio je kako će USKOK napraviti izmjenu činjeničnog opisa optužnice, pa će se onda svi, uključujući i njegova brata Zorana, morati ponovno očitovati o izmijenjenoj optužici.

"Sve to sud zna. Toliko mi je iritantno koliko tužitelji Tonči Petković i Sven Mišković, već dvije godine, ulaze u sobu sa sucima, izlaze iz sobe sa sucima, piju kavu sa sucima, i danas sam ih sve skupa pitao spavaju li zajedno", kazao je Mamić. "Ja to u životu nisam vidio, suci kad valjda vide osobu iz Državnog odvjetništva, oni klecaju, i moram reći da sam sad malo uznemiren i splašen. Vidim da to nema nikakve veze s jednakopravnošću," ustvrdio je Zdravko Mamić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!