20:17 / 09.09.2021.

Autor: Dnevnik/P.F./HRT

Odgovor policije HRT-u: Hrečuk premješten na vlastiti zahtjev

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Na upit HRT-a zagrebačka je policija odgovorila da je načelnik policijske postaje Dugo Selo Igor Hrečuk, na vlastiti zahtjev, privremeno premješten na drugo, neoperativno, radno mjesto u zagrebačkoj Policijskoj upravi.

 Igor Hrečuk u travnju je prijavljen zbog ugrožavanja sigurnosti prometa na cestama. Novčano je kažnjen te je protiv njega pokrenut i disciplinski postupak. 

"...s obzirom na to da se kao policijski službenik ove policijske uprave po zapovijedi nije odazvao i pristupio u službene prostorije policije radi utvrđivanja svih okolnosti događaja, načelnik Policijske uprave zagrebačke podnio je zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog postojanja sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti opisane u članku 96. st. 1. točki 7. Zakona o policiji u naravi nedolično ponašanje u službi ili izvan nje, a koji postupak je u tijeku na disciplinskom sudu, stoji u odgovoru policijske uprave zagrebačke HRT-u.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!