11:13 / 23.04.2019.

Autor: D.M./HRT

Odlikovanje za generala zbora NATO-a Scaparrottija

-

-

Foto: - / -

Predsjednica je vrhovnom zapovjedniku Savezničkih snaga za Europu uručila odlikovanje Reda kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom.
Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović uručila je odlikovanje Reda kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom vrhovnom zapovjedniku Savezničkih snaga za Europu, generalu zbora Curtisu Michaelu Scaparrottiju.

- Niti jednom niste iznevjerili povjerenje koje vam je Hrvatska ukazala, zajedno sa svim ostalim članicama NATO-a. U brojnim razgovorima koje sam vodila sa zapovjednicima oružanih snaga RH, oni su uvijek iznova potvrdili kako u vama imamo razboritog i odanog saveznika i iskrenog prijatelja Hrvatske, poručila je tom prilikom predsjednica.Scaparrotti je na funkciji glavnog zapovjednika Sjevernoatlantskog saveza od 2016. godine. Diplomirao je na West Pointu, a vodio je operacije u Iraku, Afganistanu, Demokratskoj Republici Kongu, Ruandi, Bosni i Hercegovini i Liberiji, stoji na stranicama američkog ministarstva obrane.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!