Svih devet navijača Hajduka izlaze iz istražnog zatvora

21.06.2022.

10:57

Autor: M.Š./T.D./HRT

Privođenje jednog od navijača u Velikoj Gorici

Privođenje jednog od navijača u Velikoj Gorici

Foto: Slaven Branislav Babic / PIXSELL

Istekao je jednomjesečni pritvor za preostalih 9 navijača Torcide koji su sudjelovali u sukobu s policijom na autocesti kod odmorišta Desinec, nakon utakmice Dinama i Hajduka u Zagrebu. Državno odvjetništvo zatražilo je produljenje istražnog zatvora za devetoricu torcidaša, o čemu se na tri ročišta odlučivalo na Županijskom sudu u Velikoj Gorici. 

Reporterka HRT-a Iva Magušić-Dumančić javila se iz Velike Gorice u emisiju HTV-a "Studio 4" te rekla da više nitko nije u iščekivanju, sva su ročišta završila malo prije 14 sati.

- Sva tri ročišta su završena i svih devet navijača koji su uhićeni, danas će izaći iz istražnog zatvora. Tako su odlučile sutkinje Županijskog suda u Velikoj Gorici. Odredile su im mjere opreza. Nitko od njih ne smije, ima zabranu odlazaka na utakmice, nogometne utakmice. Trebaju se svaka dva tjedna javiti u lokalnu policijsku postaju, rekla je u uvodu Magušić-Dumančić.

Dodala je kako je Državno odvjetništvo zatražilo produljenje istražnog zatvora za devetoricu uhićenih navijača jer su svi ostali pušteni iz istražnog zatvora.

- U međuvremenu, njih 25 na zahtjev Državnog odvjetništva, a sutkinja je pustila još četvero navijača, svi su s mjerama opreza. Za četvoricu navijača odbačene su policijske prijave zbog nedostatka dokaza. Nakon današnjih ročišta će uslijediti na Županijskom sudu u Velikoj Gorici najvjerojatnije žalbe Državnog odvjetništva na ovakve današnje odluke. Istraga o cijelom događaju je još uvijek u tijeku, ispituju se svjedoci, provode se dokazne radnje. Dosad je prema našim neslužbenim informacijama ispitano 30-ak svjedoka te su pregledani svi mobiteli. Nakon što službeno završi istraga, Državno odvjetništvo će odlučiti hoće li ili ne podizati optužnice protiv navijača, rekla je Magušić-Dumančić.

Izvanraspravno vijeće velikogoričkog Županijskog suda na tri ročista odlučuje o zahtjevu DORH-a koji je za preostalih devet navijača, koji su u istražnom zatvoru, tražio produljenje istražnog zatvora.

- Prvo ročište završilo je prije desetak minuta, još dva navijača izlaze iz istražnog zatvora uz mjeru opreza, a to je zabrana posjećivanja sportskih događaja. Moraju se svaka dva tjedna javiti u lokalnu policijsku postaju. Sada su u tijeku ročišta za preostalih sedam navijača koji su se navodno sukobili s policijom prije mjesec dana. Sve bi trebalo biti poznato do 14 sati, izvijestila je u podnevnom Dnevniku reporterka HRT-a Iva Magušić-Dumančić


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!