13:00 / 28.05.2019.

Autor: HRT

Odluka suda o "Daruvarcu" - za nekoliko dana

-

-

Foto: - / -

Branitelji Darka Kovačevića smatraju da je zatvorska kazna drastična i da je donesena pod pritiskom medija. Još nije poznato kada će se donesena odluka objaviti javno.
Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu raspravljalo je o žalbi Darka Kovačevića zvanog Daruvarac, nepravomoćno osuđenog ove zime na petogodišnju zatvorsku kaznu zbog premlaćivanja mlade Zadranke.

-
Darko Kovačević Daruvarac pušten iz istražnog zatvora 

Član Žalbenog vijeća i glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Damir Romac kazao je da bi odluka suda mogla biti napisana za nekoliko dana. 

- Kada odluka bude otpremljena znat će kakva je. Mi nismo još odlučili, odlučit će se tijekom današnjega ili sutrašnjega dana. Žalba je podnesena zbog svih razloga od strane obrane, zbog bitnih povreda odredaba Zakona o kaznenom postupku, povrede Kaznenoga zakona, te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i odluke o sankciji, rekao je splitski sudac.

Branitelji Darka Kovačevića smatraju da je zatvorska kazna drastična i da je donesena pod pritiskom medija. Bila je sjednica drugostupanjskoga suda, koja je završila. Očekujemo neovisnu, zakonitu, profesionalnu odluku, a uzimajući u obzir navode žalbe vjerujemo u pozitivan ishod, izjavio je Daruvarčev odvjetnik Boris Radman.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!