Odluke sa zatvorene sjednice Vlade

22.12.2022.

18:02

Autor: P.F./Hina

Vlada Republike Hrvatske

Vlada Republike Hrvatske

Foto: Dnevnik / HRT

Vlada je na zatvorenome dijelu sjednice razriješila na osobni zahtjev državnu tajnicu u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Natašu Mikuš Žigman i državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Šimu Mršića. Dr.sc. Iva Ivanković imenovana je državnom tajnicom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, priopćeno je.

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva Narodne novine d.d. opoziv člana Uprave toga društva Roberta Hirca.

Razriješen je dosadašnji član Upravnog vijeća Hrvatskih voda Radimir Čačić.

Državnoj službenici Danieli Sukalić dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva poljoprivrede, s danom 2. siječnja 2023. do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci, jer joj ističe mandat 1. siječnja 2023.

Razriješena je dosadašnja članica Upravnog vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Ivana Vargašević Čonka, a novom članicom Upravnog vijeća imenovana je Katarina Nesterović, kao predstavnica Ministarstva financija.

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama d.o.o. imenovanje Ivane Gudelj Tičak za članicu Uprave Agencije, do provedbe natječaja za imenovanje članice Uprave Agencije, na razdoblje od najduže šest mjeseci, jer joj je istekao mandat 14. prosinca 2022.

Razriješen je dosadašnji predstavnik Vlade Republike Hrvatske u Nacionalnom vijeću za umirovljenike i starije osobe Dragan Jelić, a novim predstavnikom Vlade u tom Vijeću, koji se imenuje na prijedlog ministra nadležnog za mirovinski sustav i socijalnu politiku, imenovan je Ivan Vidiš.

Na zatvorenome dijelu sjednice članovi Vlade usmeno su izviješteni o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Hrvatskoj, a prihvaćeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima RH preuzima pravnu stečevinu EU za 2022.

Cjelovit materijal te točke može se pronaći na poveznicama: 

Prijedlozi zakona 

Podzakonski akti

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!