21:34 / 26.04.2018.

Autor: M.M./Hina

Odluke sa zatvorenoga dijela sjednice Vlade

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na zatvorenome dijelu današnje sjednice, Vlada je prihvatila pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima RH preuzima pravnu stečevinu EU-a za 2018., te donijela neke kadrovske odluke.
Na zatvorenome dijelu današnje sjednice, Vlada je dala odgovore Ustavnome sudu Republike Hrvatske na prijedloge za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom, Odluke o prodaji stanova u vlasništvu Republike Hrvatske te Odluke o prodaji stanova u vlasništvu Republike Hrvatske kojima upravlja Ministarstvo obrane, priopćeno je iz Vlade.

Vlada je prihvatila pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2018. godinu te donijela neke kadrovske odluke.

Razriješen je dosadašnji predsjednik Povjerenstva za uništavanje oduzetih droga Gordan Mršić. Novom je predsjednicom Povjerenstva,  kao predstavnica Ministarstva unutarnjih poslova, imenovana Ljubica Tomašek.

Vlada je razriješila dio dosadašnjih članova i zamjenika članova Savjeta za razvoj civilnoga društva: Ivana Milanovića Litru, Moniku Vričko, Anicu Ježić, Daniela Glunčića, Ivana Mintasa, Ivu Rašić i Željka Tomašića.
Istodobno, imenovan je dio novih članova i zamjenika članova Savjeta, kao predstavnike Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ureda za udruge i na prijedlog udruga i drugih organizacija civilnog društva.
Članom Savjeta za razvoj civilnoga društva, imenovan je Marko Košiček, zamjenicom člana Ivana Pilko Čunčić. Članovima su imenovani Nina Krznarić Uroda i Sebastian Rogač, a zamjenicama člana Tamara Krupski, Stela Fišer Marković i Tanja Popović Filipović.

Na kraju, Vlada je imenovala Zvonimira Novaka supredsjedateljem Zajedničke hrvatsko-albanske komisije za gospodarsku suradnju, sukladno Sporazumu o gospodarskim bilateralnim odnosima između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Albanije.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!