09:32 / 21.11.2020.

Autor: B.A./HRT

Odluke Stožera civilne zaštite o epidemiološkim mjerama

Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske jučer je donio niz odluka o epidemiološkim mjerama radi sprječavanja prijenosa Covida-19.
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske jučer je donio niz odluka o epidemiološkim mjerama radi sprječavanja prijenosa Covida-19.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije

Tako je, između ostalog, propisana zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 osoba na jednom mjestu, određeno je da na svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 15 ljudi, a na pogrebima, posljednjim ispraćajima i polaganjima urni 25. Na ostalima privatnim svečanostima može biti prisutno najviše desetero ljudi. Obustavlja se rad noćnih klubova, noćnih barova i disco barova te casina i automat klubova. Cijelu odluku možete pročitati ovdje.

Ugostiteljski objekti kojima odlukom Stožera nije obustavljen rad mogu raditi od 6 do 22 sata. Ove odluke stupaju na snagu sa sutrašnjim danom.

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije uvode se nužne epidemiološke mjere za područje Grada Daruvara. Između ostalog odgađaju se sve društvene i javne manifestacije u zatvorenim prostorima, a u ugostiteljskim objektima može se u isto vrijeme održavati samo jedno privatno okupljanje ili svečanost s najviše 15 osoba, bez obzira na veličinu prostora i broj sala... Odluka je stupila na snagu danas.

Na području Osječko-baranjske županije između ostalog se na vjerskim obredima u zatvorenim prostorima ograničava broj prisutnih tako da za svaku osobu moraju biti osigurana 4 kvadratna metra neto površine. Odluka je stupila na snagu danas.

Nužne mjere uvode se i za područje Grada Gospića. Između ostalog ograničava se broj prisutnih osoba na profesionalnim umjetničkim izvedbama i programima, kino projekcijama, vjerskim obredima, izložbama u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima te sjednicama predstavničkih tijela na najviše 50 osoba, kada se održavaju u zatvorenim prostorima. Odluka je stupila na snagu danas.

U Varaždinskoj se županiji pak zabranjuje održavanje svih javnih događanja i okupljanja na otvorenom na kojima je prisutno više od 20 osoba na jednom mjestu, a zabranjuju se i sva javna događanja i okupljanja u zatvorenim prostorima. Privremeno se obustavlja rad svih ugostiteljskih objekata, uz izuzetak usluge pripreme i dostave hrane. Cijelu odluku, koja je stupila na snagu danas, možete pročitati ovdje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!