12:57 / 26.01.2018.

Autor: HRT

Održan Dan sporta u Oružanim snagama

Foto: MORH/ M. Čobanović

Foto: MORH/ M. Čobanović

Foto: - / -

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" u Zagrebu održan je Dan sporta u Oružanim snagama pod geslom "Budi aktivan i spreman".
Na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" u Zagrebu održan je Dan sporta u Oružanim snagama pod geslom "Budi aktivan i spreman".

Povod  programu, koji se sastojao od sportskih aktivnosti i demonstracija te stručnih predavanja, bilo je proglašenje 2018. godinom spremnosti i aktivnosti hrvatskog vojnika.

U aktivnostima su sudjelovali i potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, izaslanik predsjednice RH i vrhovne zapovjednice OSRH Vlado Galić, načelnik GS OSRH general zbora Mirko Šundov, državna tajnica u Središnjem državnom uredu za šport Janica Kostelić, izaslanstvo Hrvatskog olimpijskog odbora predvođeno predsjednikom Zlatkom Matešom, predstavnici ustrojbenih cjelina MORH-a i OSRH te poznati hrvatski sportaši, kao i vrhunski sportaši koji su ugovorni pričuvnici OSRH. Dan sporta predstavio je ministar Krstičević, podsjetivši da je prošla godina bila proglašena Godinom vojnika, dočasnika i časnika. Velike napore uložili smo u poboljšanje standarda života i rada naših vojnika dočasnika i časnika, rekao je ministar, dodavši da je to rezultiralo povećanim interesom za službu.

Istaknuo je da je prvi put nabavljena jedinstvena sportska oprema za sve pripadnike OSRH, a započeto je i uređivanje sportskih objekata u vojarnama.
Galić je rekao da je Dan sporta aktivnost koja čvrsto povezuje dva jaka hrvatska brenda - hrvatskog vojnika i hrvatski sport. Od Domovinskog rata hrvatski vojnici i sportaši snažno su obilježili Hrvatsku, a tako će biti i ubuduće. Vojnici su branili zemlju, a sportaši je predstavljali širom svijeta, neki od njih bili su i na prvim crtama bojišta, podsjetio je Galić.

Janica Kostelić izrazila je ponos što na ovom mjestu vidi toliko poznatih sportaša, nositelje mnogih velikih medalja i rekla da je tjelesna spremnost sastavni dio života vojnika, vrlo važna u vojničkom životu, stoga je i uloga hrvatskih vojnika u promicanju sporta i zdravog života iznimno važna, a osobito dolazi do izražaja u približavanju sporta mladim ljudima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!