Održan prosvjed frizera, traže niži PDV

08.10.2020.

10:50

Autor: HRT

default error photo
Na Markovu trgu se okupilo 50-ak frizera iz Hrvatske. Traže smanjenje PDV-a na frizerske usluge na 13%
Tijekom jutra na Markovu trgu je održan prosvjed 50-ak frizera iz cijele Hrvatske.

- Okupili su se kako bi upozorili da izuzetno teško posluju u vrijeme koronakrize, te traže smanjenje PDV-a na frizerske usluge na 13%. U jednom trenutku, njih nekolicina ušlo je u Banske dvore i odnijeli su paket u kojem su bile škare i češalj uz poruku "neće vas imati tko šišati", javio je za Dnevnik u podne Šime Vičević.➡️ Frizeri i ugostitelji traže pomoć države

Frizeri su na svojoj stranici objavili ciljeve inicijative:

- omogućavanje održivosti poslovanja frizerskih salona,
- zapošljavanje većeg broja frizera,
- povećavanje standarda frizerskih usluga,
- smanjenje nelojalne konkurencije – rada na crno,
- omogućavanje pravednijeg i lakšeg razvijanja salonskog poslovanja,
- ulazak većeg broja frizerskih salona u sustav PDV-aZahtjev frizera nakon sjednice Vlade komentirao je ministar financija Zdravko Marić.

- Snižavanje poreza je od prvog dana bila ideja koju provodimo kao Vlada, u okviru fiskalnih mogućnosti i izravne poreze (dohodak, dobit) ali i PDV. Što se tiče naših daljnjih koraka možemo razgovarati o svim temama, ali u okviru naših mogućnosti. Što se tiče iduće godine već je definifran paket zakona koji snižava stopu na dohodak s 36% na 30% i s 24% na 20% te sporeza na dobit s 12% na 10%, što je de facto za 93%  obveznika poreza na dobit. Apetiti su uvijek već od mogućnosti koje imamo, rekao je Marić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!