Održan prvi FERConnect - okupljanje alumnija

15.06.2023.

21:32

Autor: Dnevnik/B.A./HRT

Mnogi bivši studenti FER-a danas su međunarodno priznati stručnjaci i gospodarstvenici

Mnogi bivši studenti FER-a danas su međunarodno priznati stručnjaci i gospodarstvenici

Foto: Dnevnik / HRT

"Znanje, vještine i kontakte stečene u poslovnom svijetu nakon studija na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva želimo iskoristiti kako bismo donijeli novi pozitivni iskorak za cijelo hrvatsko gospodarstvo." Poručili su to brojni bivši studenti FER-a, danas međunarodno priznati stručnjaci i gospodarstvenici s prvog FERConnecta - okupljanja alumnija.

Planiraju razviti čvršću mrežu suradnje fakulteta i gospodarstva, privući što više stranih studenata i profesora na studij, razviti programe mentorstva i stipendirati studente.


Dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva prof. dr. sc. Vedran Bilas rekao je da je jedna od aktivnosti vezana za formiranje zaklade koja bi bila usmjerena na financiranje darovitih i potrebitih studenata.


- Tako da omogućimo kolegicama i kolegama koji su slabijeg imovinskog stanja ili im treba pomoći da ostvare nešto više od prosjeka dodatnim financijskim sredstvima, rekao je Bilas.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!