Održana komemoracija za brigadnog generala Josipa Petrovića

13.06.2023.

13:05

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Josip Petrović

Josip Petrović

Foto: Dnevnik / HRT

U prostorijama Hrvatskog generalskog zbora održana je komemoracija za brigadnog generala Josipa Petrovića. Tijekom Domovinskog rata obnašao je brojne dužnosti u Ministarstvu obrane i Glavnom stožeru. Radio je na preuzimanju vojarni, a bio je zadužen i za razvoj i proizvodnju oružja i vojne opreme. Bio je prvi vojni predstavnik u Misiji Republike Hrvatske pri NATO-u.  

- General Josip Petrović bio je svestrano obrazovan, nenametljiv, tih, samozatajan, smiren i uvijek pun optimizma. Suradnik u kojeg ste se mogli pouzdati, čovjek kojeg ste jednostavno morali poštivati, rekao je general Marinko Krešić, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora.


- Bio je uvijek glas mudrosti, razuma i odmjerenosti. Odškolovao je i pripremio za rat mnoge generacije hrvatskih časnika i vojnika, rekao je admiral Robert Hranj, načelnik Glavnog stožera OSRH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!