Održana radionica za pravosudne dužnosnike o trgovini ljudima

13:48 / 17.12.2021.

Autor: Vijesti u 13/IMS/HRT/D.D.

Radionica za pravosudne dužnosnike o trgovini ljudima

Radionica za pravosudne dužnosnike o trgovini ljudima

Foto: Vijest 13 / HRT

U Ministarstvu pravosuđa održana je radionica za suce i državne odvjetnike na temu suzbijanja trgovanja ljudima. Cilj je senzibilizirati pravosudne dužnosnike o tom kaznenom djelu i što učinkovitije procesuiranje zločina.

U Hrvatskoj je od 2002. identificirano 418 žrtva trgovanja ljudima.

- Još veća umreženost državnih institucija, više edukacije ne samo naših kolega i kolegica koje su u državnim institucijama nego i civilnog sektora, pravosudnih institucija, pa u ovom kontekstu zato i organiziramo ovakav vid edukacija, rekla je Alen Tahiri, ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

- Kada se uredi zakonodavni okvir, onda se sve ubiti svodi na brzu i adekvatnu reakciju nadležnih tijela, a ta reakcija od policije, koja otkriva kaznena djela, Državno odvjetništvo koje progoni kaznena djela i sudovi koji sude kaznena djela ja bih rekao mora biti adekvatna, mora biti odvraćajuća za počinitelje kaznenih djela, izjavio je Juro Martinović, državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!