Odvjetnička komora odbacila prijavu protiv Šavorića i Smrčeka

02.01.2019.

09:06

Autor: Hina

default error photo
Nakon višemjesečnog postupka odbačena je prijava protiv odvjetnika Borisa Šavorića, jednog od članova neformalne radne skupine poznate pod imenom Borg.
Hrvatska odvjetnička komora (HOK) obustavila je disciplinski postupak protiv Borisa Šavorića i Tonija Smrčeka, dvojice odvjetnika koji su široj javnosti postali poznati nakon izbijanja afere Hotmail koja je rezultirala ostavkom potpredsjednice Vlade Martine Dalić.

U jeku afere Hotmail mediji su isticali da su Šavorić i Smrček sudjelovali u pisanju lex Agrokora, dok je njihov ured zastupao rusku VTB banku.

"Disciplinsko tužiteljstvo Hrvatske odvjetničke komore je nakon provedenog disciplinskog postupka, utvrdilo da nema dokaza da bi odvjetnici Boris Šavorić i Toni Smrček počinili teže povrede dužnosti i ugleda odvjetništva u smislu odredbi Zakona o odvjetništvu, Statuta Hrvatske  odvjetničke komore te Kodeksa odvjetničke etike, a slijedom čega je donijelo odluku o obustavi navedenog disciplinskog postupka", izvijestila je Komora u srijedu.

Protiv Šavorića i Smrčeka stegovni postupak pokrenut je u svibnju prošle godine.

Komora je tada izvijestila da ih sumnjiči za nesavjesno obavljanje odvjetničkih poslova ili nestručnog zastupanje stranke, a Šavorića i za povredu dužnosti čuvanja odvjetničke tajne.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!