16:59 / 11.09.2018.

Autor: HRT

Oftalmolozi u KB Sveti Duh dolaze po znanje

prof. dr. sc. Damir Bosnar, pročelnik dnevne bolnice Klinike za očne bolesti, KB Sveti Duh

prof. dr. sc. Damir Bosnar, pročelnik dnevne bolnice Klinike za očne bolesti, KB Sveti Duh

Foto: - / -

Hrvatska, što se tiče oftalmologije, ide ukorak sa svjetskim dostignućima. Nivo oftalmološke struke prepoznali su i liječnici koji su stigli na edukaciju u Kliniku za očne bolesti KB Sveti Duh.
Klinika za očne bolesti Kliničke bolnice Sveti Duh može se pohvaliti titulom centra izvrsnosti. Svjetski nivo oftalmološke struke prepoznali su i liječnici koji su tamo stigli na edukaciju.

Njih desetero iz BiH, Mađarske, Albanije, Bugarske, Moldavije, Bjelorusije, Armenije i Mongolije iz prve ruke učili su o bolesti stražnjeg segmenta oka. Inozemni oftalmolozi dobili su široko znanje - od dijagnostike do medikamentozne terapije i kirurške terapije.

Između ostalog, educirali su se i tijekom operacije stražnjeg dijela oka prilikom koje se sanirala odvojena mrežnica i mrena na oku. Riječ je o jednoj od najsloženijih operacija koje se odvijaju unutar oka. Pacijentu se omogućuje da nakon operacije povrati i sačuva dio vida. U protivnom kad se ne napravi, nažalost, pacijent je osuđen na sljepilo.

Hrvatska, što se tiče oftalmologije, ide ukorak sa svjetskim dostignućima. Klinika stječe ugled Centra izvrsnosti na svjetskoj razini i onda ljudi dolaze po znanje čime se podiže ugled ne samo bolnice nego cijele Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!