17:52 / 13.08.2020.

Autor: B.A./HRT

Ograničava se radno vrijeme noćnih klubova i kafića do ponoći

Foto: Free-Photos from Pixabay

Foto: Free-Photos from Pixabay

Foto: - / -

Stožer civilne zaštite danas je donio odluku kojom se radno vrijeme noćnih klubova i kafića ograničava do ponoći.
Stožer civilne zaštite danas je donio odluku kojom se radno vrijeme noćnih klubova i kafića ograničava do ponoći.

- S obzirom na razvoj epidemiološke situacije i provedenu analizu načina širenja bolesti COVID-19 Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio Odluku o nužnoj mjeri ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata iz kategorije "Barovi". Navedenom odlukom ograničeno je radno vrijeme ugostiteljskih objekata iz kategorije "Barovi", kao što su noćni klubovi, noćni barovi, disco-barovi, caffe barovi i sl. koji smiju raditi  najduže do 24 sata. Navedena nužna mjera počinje se primjenjivati od 14. kolovoza i bit će u primjeni 10 dana kada će se, ovisno o epidemiološkoj situaciji, odlučiti o potrebi uvođenja dodatnih mjera, priopćio je Stožer.

Ranije danas objavljeno je da je u Hrvatskoj u zadnja 24 sata zabilježeno 180 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Po tome je to najgori dan od početka epidemije u Hrvatskoj.

Epidemija koronavirusa - najnovije informacije
Sve o koronavirusu

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak za HRT je komentirao odluku Italije o obvezi testiranja na koronavirus svih koji u nju ulaze iz Hrvatske.

- Kao što znate, mi smo s obzirom na preporuke Europske komisije bili vrlo liberalni prema dolascima građana Europske unije u Hrvatsku. Nismo uvodili nikakve restriktivne mjere niti za one zemlje koje su imale puno lošiju epidemiološku situaciju nego što smo mi. Naravno da nam ova situacija ne odgovara, ali zasad ne razmišljamo o protumjerama, poručio je.
Foto: Davor Pongracic/CROPIX/POOL/PIXSELL

Foto: Davor Pongracic/CROPIX/POOL/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!