Urušio se dio ceste koja povezuje Požešku kotlinu s autocestom

21.05.2023.

Zadnja izmjena 18:12

Autor: A.S./T.V./HRT/Hina

Ogromno klizište

Ogromno klizište

Foto: Ivica Galovic / PIXSELL

Nakon kiša urušila se državna cesta DC51 kod Rešetara i zbog klizišta ostaje privremeno zatvorena, a riječ je o prometnici koja povezuje Brodsko- posavsku i Požeško- slavonsku županiju.


Galerija
Ogromno klizište, Foto: Ivica Galovic /PIXSELL
Ogromno klizište, Foto: Ivica Galovic /PIXSELLOgromno klizište, Foto: Ivica Galovic /PIXSELLOgromno klizište, Foto: Ivica Galovic /PIXSELLOgromno klizište, Foto: Ivica Galović /PIXSELLOgromno klizište, Foto: Ivica Galović /PIXSELLOgromno klizište, Foto: Ivica Galović /PIXSELL Ogromno klizište, Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Promet se trenutno odvija obilaznim pravcem kroz mjesto Cernik. Vozila teža od 7,5 tona usmjeravaju se na državne ceste D49 i D38.

Znakovi nestabilnosti prometnice bili su vidljivi i ranije, a intenzivnije su postali vidljivi prije dvije godine, nakon razornog potresa na Banovini, rekao je načelnik općine Rešetari Zlatko Aga. Prometnica je u međuvremenu više puta sanirana.

Zbog razmjera štete prometnica je trenutno zatvorena za sav promet. Aga kaže kako se čeka procjena i prijedlog stručnjaka za način sanacije, te da je jedan od mogućih uzroka urušavanje davno zatvorenih rudnika ugljena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!