OIV donirao Pučku kuhinju na Svetom Duhu

15:12 / 13.06.2022.

Autor: P.F./Hina

Novčanice

Novčanice

Foto: HTV / HRT

Uz 96. obljetnicu postojanja Odašiljači i veze (OIV) donirali su 92.400 kuna Pučkoj kuhinji na zagrebačkom Svetom Duhu kako bi podržali rad i svakodnevnu pripremu više od 300 obroka za potrebite, a donacijski ček uručen je u nedjelju u sklopu donatorske večere u samostanu Svetog Duha.

Odričući se dijela plaće za svibanj djelatnici OIV-a prikupili su značajna sredstva kako bi podržali rad Pučke kuhinje na Svetom Duhu, koju vode franjevci crkve Sv. Antuna Padovanskog, i tako pružili pomoć najugroženijim skupinama našeg društva, priopćili su iz OiV Digitalni signali i veze.

Donacijski ček su voditelju Pučke kuhinje fratru Vladimiru Vidoviću, uručili predsjednik Uprave i glavni direktor OIV-a Mate Botica, član Uprave i glavni direktor za tehniku i IT Denis Nikola Kulušić i predsjednica Radne skupine za društveno odgovorno poslovanje (DOP) Vlatka Dokoza.

Akcija je pokrenuta na inicijativu radne skupine DOP-a, a podržala ju je i Uprava uvećavši prikupljeni iznos donacijom kompanije za onoliko koliko je ostvareno akcijom djelatnika.

- Ideja je da se povodom dana OIV-a i 96 godina postojanja našeg Društva malo odmaknemo od uobičajenog i da djelatnici pomognu našim sugrađanima kojima je to najpotrebnije te da tako ovaj značajan datum obilježimo na malo drugačiji način, rekao je Botica.

Radost je prije svega u darivanju, a već smo nizom sličnih akcija pokazali kako ne odašiljemo samo signale već i veliko srce koje se nalazi u našim zaposlenicima i čini našu najveću vrijednost, istaknuo je.

Novac je prikupljen ususret blagdanu sv. Antuna, zaštitnika siromašnih, koji se obilježava 13. lipnja.

Fra Vidović na donatorskoj je večeri, prije koja je održana sveta misa zahvalnica, istaknuo kako su djelatnici OIV-a svojim nesebičnim izdvajanjem dijela plaće prikupili značajan iznos te tako pokazali svoje suosjećanje i zajedništvo.

- Pomoć radu pučke kuhinje sačinjena je od dva plućna krila, od kojih su jedno financijska pomoć, a ono drugo koje ima jednaki značaj su volonteri. Stoga se ovim putem jednako zahvaljujem svima koji nose isti predznak, a to je velikodušnost, rekao je Vidović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!