19:54 / 28.12.2019.

Autor: Bokun/Dnevnik/IMS/HRT

Oko 200 tisuća Hrvata priprema se za skijanje

-

-

Foto: - / -

Provjerili smo po kojim cijenama i koja su odredišta najpopularnija među našim skijašima.
I dok mnogi na zimski odmor dolaze u našu zemlju - za odlazak na strana zimovališta - priprema se oko 200 tisuća ljudi iz Hrvatske. Tzv. hrvatski skijaški tjedan - sve je bliže. Aranžmane su mnogi još ljetos rezervirali. Provjerili smo po kojim cijenama i koja su odredišta najpopularnija među našim skijašima.

Već će prve dane 2020. mnogi Hrvati provesti na snijegu. I ove su im godine najdraža odredišta Austrija i Italija dok je za kraće boravke popularna Slovenija. Unatoč skraćivanju školskih praznika zbog nadoknada u brojnim školama - vrijednih aranžmana mnogi se nisu htjeli odreći.

U troškove treba uključiti i skijašku kartu. Za novu skijašku opremu trebali biste izdvojiti između 5 i 6 tisuća kuna, ali unajmiti je možete i za mnogo manje. Dječji kompleti kreću se od 70 do 80 kuna po danu, a za odrasle 100. Skije na snijeg ne bi trebale ići bez prethodnog servisa.

Dobra skijaška zabava osigurana je i za one koji odluče ostati kod kuće. U tijeku su pripreme za Snježnu kraljicu 4. i 5. siječnja. Iako je temperatura proteklih tjedana dosezala 20 stupnjeva, snijeg je dobro izdržao, a stiglo je i zeleno svjetlo FIS-a.

Da je staza dobra, uvjerio se i Ivica Kostelić. Snježnu kraljicu možete pratiti u programu HTV-a ili se pak zaputiti na Sljeme. Najavljeno je da će se uskoro ondje otvoriti skijaška sezona i za građanstvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!