08:06 / 06.01.2018.

Autor: HRT

Oko 220 tisuća Hrvata krenulo na europska skijališta

-

-

Foto: - / -

Ovaj vikend počeo je hrvatski skijaški tjedan. A vraćaju se i građani koji su blagdane proveli u Hrvatskoj.
Ovaj vikend počeo je hrvatski skijaški tjedan. Procjene govore da će se na europska skijališta zaputiti oko 220 tisuća naših građana. Najposjećenija su skijališta u Austriji, Italiji, Francuskoj i Sloveniji. Samo iz Zagreba noćas je na skijanje krenulo 30-ak autobusa, uglavnom se radilo o srednjoškolcima. Vraćaju se i građani koji su blagdane proveli u Hrvatskoj.Kakvo je trenutačno stanje na svim graničnim prijelazima pogledajte ovdje. Pojačan je promet na Bregani, ali znatno manje od očekivanog. S tog graničnog prijelaza javio se Andrej Rašljanin.Zbog pojačanih kontrola na slovenskoj strani graničnog prijelaza Pasjak putnici su tijekom jutra čekali u koloni i do 3 kilometra. Na obližnjem prijelazu Rupa nije bilo zastoja i čekanja. Od sinoć je, uglavnom prema talijanskim skijaliština, preko tih prijelaza prošlo 7 i pol tisuća Hrvata. Na oba granična prijelaza 50-ak autobusa ulazilo je u dvije ili tri kolone.

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, iako je promet bio pojačan, većih gužvi nema. No - očekuju se poslijepodne jer se tim prijelazom većinom koriste građani susjedne BiH koji privremeno rade u zemljama Europske unije, gdje završavaju blagdani.Podsjetimo i na vijest da su snažna oluja i obilan snijeg odsjekli od svijeta mnoga skijališta u Italiji i Švicarskoj, a uz granicu s Austrijom opasnost od lavina podignuta je na četvrtu od pet razina.

Međutim, bez obzira na vremenske neprilike naš Ivica Grudiček uputio se na slovenske i austrijske padine, kako bi provjerio što je hrvatske skijaše dočekalo i zašto je skijanje za njih idealna vrsta rekreacije, ali i zabave.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!