17:01 / 12.12.2018.

Autor: Ana Anzulović/HRT

Oko 8,5 milijuna kuna za život blizu Jakuševca

-

-

Foto: - / -

Naknadu će stanovnici dobiti u dva dijela. 4000 kuna već im je uplaćeno, a za preostalih 1540, potpisuju jučer i danas.
U zagrebačke mjesne odbore Mičevec, Jakuševec i Hrelić stiže drugi dio naknade za smanjenu kakvoću življenja. Praksa je to koju grad provodi godinama, jer odlagalište otpada Jakuševec i dalje nije sanirao.

Naknadu će stanovnici dobiti u dva dijela. 4000 kuna već im je uplaćeno, a za preostalih 1540, potpisuju jučer i danas. Za naknadu 2077 stanovnika Mičevca, Jakuševca i Hrelića Zagrebački Holding izdvojio je 8 i pol milijuna kuna, a Grad Zagreb 3 milijuna.

A jednako se osjećaju i stanovnici nekih dijelova Novog Zagreba pa Gradu dolaze upiti za naknadu izvan tih područja. Zamjenica gradonačelnika kaže kako se razgovori o povećanju broja onih koji imaju pravo na ovu naknadu, vodi i vodit će se. Sve je više onih kojima je smrad nepodnošljiv.

Postoji i rok kada bi trebalo biti bolje. Najveće odlagalište otpada u Hrvatskoj trebalo bi biti zatvoreno najkasnije do 2029. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!