14:32 / 31.12.2020.

Autor: Iva Magušić Dumančić/Dnevnik u podne/HTV/IMS

Okolica Siska: Zbog rascjepa kuća im počela tonuti

Foto: HTV

Foto: HTV

Foto: - / -

U Sisku i okolici u tijeku je raščišćavanje
HTV-ova novinarka Iva Magušić Dumančić javila se za Dnevnik u podne iz dvorišta obiteljske kuće u okolici Siska, koja je za vrijeme potresa počela tonuti. U dvorištu su se stvorili veliki rascjepi u zemlji. Obitelj koja tamo živi rekla nam je da su duboki i do 4 metra. Ruši se trenutno cijeli prednji dio kuće koji se toliko nagnuo da ostatak kuće vuče u zemlju.

➡️ Akcija HRT-a UZ NAS NISTE SAMI - pomoć stradalim područjima
➡️ Razorni potresi u Hrvatskoj - informacije iz minute u minutu
➡️ Mobilne kućice za mještane Novog Sela Glinskog
➡️ MUP-ova snimka Petrinje iz zraka nakon potresa
➡️ Petrinja - razmišlja se i o režijama i kreditima najugroženijih

U Sisku i okolici u tijeku je raščišćavanje. Ekipa HTV-a na putu do Siska danas je morala stati u Odri, gdje je promet bio obustavljen na otprilike pola sata. Ondje je teško oštećena crkva, čiji su toranj vatrogasci danas morali srušiti.Sve službe su na terenu, vatrogasci skidaju dimnjake i crjepove.

Ekipa HTV-a posjetila je i sisačku bolnicu koja je također teško nastradala u potresu. Trenutno je u funkciji samo jedna zgrada. Statičari procjenjuju stanje ostalih zgrada. Tijekom noći su ispred bolnice stigla dva šatora u kojima će se zbrinjavati pacijenti. Dio pacijenata šalje se u Zagreb.

- Stanje je izuzetno zahtjevno i teško, vidite i sami kakvo je vrijeme, pacijenti se prebacuju u ove šatore jer je narušena statika i dozvola da idu u čvrsti objekt, rekao je za HTV Mario Gazić, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!