Okrugli stol o prijedlogu ugovora Hrvatske radiotelevizije i Vlade

07.06.2022.

23:14

Autor: HRT

Okrugli stol o prijedlogu ugovora Hrvatske radiotelevizije i Vlade

Okrugli stol o prijedlogu ugovora Hrvatske radiotelevizije i Vlade

Foto: HTV / HRT

U Novinarskom domu u Zagrebu održan je okrugli stol u sklopu javne rasprave o prijedlogu ugovora Hrvatske radiotelevizije i Vlade - za iduće petogodišnje razdoblje - od 2023. do kraja 2027. godine. Događaj su organizirali Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske.


- Važnost naše kuće kao novinarske kuće je zapravo i ovim Ugovorom ponovno smanjena i ponižena. Ovaj Ugovor je jedan dokument, da ne kažem prepisivačina jednog dijela Zakona i starog Ugovora s Vladom koji ne donosi nikakvu progresivnu, modernu perspektivu Hrvatske radiotelevizije, poručila je Maja Sever, predsjednica Sindikata novinara Hrvatske.

- Mi po zakonu imamo situaciju da je osnivač Hrvatske radiotelevizije Republika Hrvatska, a osnivačka prava ima Vlada. Pošto Vlada ima ta prava onda je Zakon odredio da se taj Ugovor potpisuje s Vladom. U drugim zemljama su to vrlo različite situacije koje imaju nešto tako slično, to su obično nekakva ministarstva kulture, komunikacija, informiranja... dakle različite su situacije, rekao je Damir Šimunović, HRT.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!