Olakšajte si putovanje, birajte dan, koristite usluge HAK-a

30.07.2022.

10:02

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT/E.L.S.

Irvin Filipović, izvjestitelj stanja prometa

Irvin Filipović, izvjestitelj stanja prometa

Foto: HTV / HRT

Stanje na prometnicama je uobičajeno za subotu, vrlo gust promet već od ranog jutra na svim glavnim cestovnim pravcima koji vode prema obali. Duge kolone se mogu izbjeći ako izaberete današnji dan za neputovanje, izbjegavati valja i ponedjeljak, izjavio je za HRT Irvin Filipović, izvjestitelj stanja prometa iz Informativnog centra HAK-a.

Treba napomenuti, kaže, da strani putnici namirnici ne poznaju toliko dobro našu prometnu infrastrukturu, česta su nagla kočenja u blizini odmorišta, pripazite, savjetuje, dajte im dovoljno prostora, držite sigurni razmak!

A kako bi si olakšali putovanje, možete koristiti aplikaciju HAK.hr. Evo zašto:

- HAK aplikacija, kao i sva tehnička dostignuća u funkciji je lakšeg života. HAK je razvio aplikaciju, konkretno i kamere, rotiranje, unazad dva dana možete si iscrtati rutu i preko Pelješkog mosta. Aplikacija uključuje kamere koje vam mogu dati informaciju, možete saznati kakvo je stanje na cestama, pomoć na cesti... Ako uključite na svom mobitelu i lokaciju, vrlo lako možete dati informaciju našem operateru gdje se nalazite, možete si olakšati naplatu parkinga, saznati gdje su najbliže benzinske postaje, njihovo radno vrijeme, cijene goriva. Sve je to naravno besplatno, vrlo je korisna za svakodnevnu upotrebu, objasnio je Filipović.

Inače, HAK je na usluzi građana 24 sata. Pomoć na cesti možete dobiti na broju 1987. Ako geografski vam nije jasno gdje se nalazite i koju rutu trebate izabrati, nazovite Infocentar HAK-a, broj je 072 777777.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!