20:30 / 29.07.2018.

Autor: HRT

Oliver je bio satkan od glazbe

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Oliver je volio briškulu, trešetu i društvo, Hajduk, Split, taj mentalitet i svoju Velu Luku.
Nema onoga koga nije dotaknuo neki stih pjesme koju je nosio glas Olivera Dragojevića. Nema onoga čiji neki životni trenutak nije obilježila emocija koju je prenosio. U HRT-ovoj emisiji "Tema dana" o Oliveru su govorili Zorica Kondža, Toni Cetinski i Ante Gelo.

Meni je Oliver bio jedan od najljepših ljudi. Najljepši je čovjek kojega sam možda upoznao u životu, kazao je skladatelj, producent i aranžer Gelo. Imali smo čast i svirati i putovati i snimati i družiti se. Puno smo naučili od njega. Takav je poklon nama glazbenicima dao. Posebno je nas glazbenike uvijek pazio i kao kap vode na dlanu. Imam samo najljepše riječi za njega. Teško mi je naći riječi za njega, kazao je Gelo.

Prošli smo i parišku Olympiju, njujorški Carnegie Hall, sidnejsku Operu i Royal Albert Hall i najljepše svjetske dvorane s njim. To su najljepši trenuci moga života i nemam riječi zahvale njemu, rekao je Gelo.

Zorica Kondža, uoči večerašnjeg koncerta u Makarskoj, kazala je za HRT da joj je teško o Oliveru reći tek samo par riječi. Mogu se obratiti i njemu i reći: Oliveru, grop si mi napravio u grlu. Teško mi je govorit.

Mislila sam i odgodit večerašnji koncert, a onda opet, kao da sam čula njega da govori - odradi to. Pivaj kao što smo mi nekad na bini puno puta pivali, kazala je Kondža. Znali smo imati i temperaturu i biti loše volje, ali čim bi krenuli prvi taktovi, odmah bi sve bilo u redu, dodala je.

Oliver je bio satkan od glazbe. On je sve o glazbi znao. Prošao je cijeli svijet. Ljude je gledao na jedan poseban način. Sve je razumio. Jedan moj prijatelj je rekao: Evo sad će biti jedna velika buža na nebu i u životu našemu. Ja sam mu rekla - on je tu bužu napunio s puno pisama u kojima je ostavio svoju dušu. To smo svi osjetili i zato će nam svima faliti. Imala sam čast i privilegiju čak tri dueta s njim snimiti, kazala je Zorica Kondža i istaknula da je Oliver volio briškulu, trešetu i društvo, Hajduk, Split, taj mentalitet i svoju Velu Luku. 

Govoreći o Oliveru, Tony Cetinski rekao je da najviše ono što ostaje je vjerojatno ta njegova karakteristika gdje ni u jednom trenutku nije želio biti iznad nikoga. A imao je potpuno pravo biti iznad svih. S time naučite puno. To je prva osoba od koje sam naučio da su oni najveći zapravo najjednostavniji. Kasnije sam sretao umjetnike svjetskog kalibra koji su isto to dokazivali, ali je Oliver bio prvi, kazao je Cetinski.

Prisjetio se da mu je Oliver govorio kako je najbolje da nije pripadnik ničijeg klana. Nemoj nikoga slušati, već samo sebe

Najčešće smo se susretali na humanitarnim koncertima. I to dosta govori o njemu, kazao je Cetinski i opisao svoj prvi susret s Oliverom i njihov zajednički nastup. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!