Oliver Mlakar u Nu2: Bolujem od jedne neizlječive bolesti - starosti

28.07.2019.

13:51

Autor: HRT

default error photo
Gotovo 40 godina Oliver Mlakar bio dio naših života. A uopće to nije planirao. Danas sa svojom Dunjom uživa u životu, kaže da je zapravo potpuno zadovoljan čovjek.
Gost posljednje ovosezonske emisije Nedjeljom u 2 bio je legendarni TV voditelj Oliver Mlakar.

Gotovo 40 godina Oliver Mlakar bio je dio naših života. A uopće to nije planirao. Nakon gimnazije upisao je francuski i talijanski. Živio je skromno. U studentskom domu.Na audiciju za Radio Zagreb javio se samo kako bi nešto zaradio. A onda su iz studija u Jurišićevoj počeli emitirati i televizijske emisije.

Odmjeren, ugodna glasa, ozbiljan - postao je brzo prva postava. Za početak - kviz. Prvi je bio s Jasminom Nikić, pa Zlatni pogodak koji se emitirao iz Zagreba i Beograda. Mićo Orlović i Oliver Mlakar bili su prave zvijezde. Pa, još jedna emisija uz koju su odrastali mnogi - Jadranski susreti. A onda Kviskoteka. 15 godina smo napeto pratili taj tada najpopularniji zabavni program na televiziji.

Danas sa svojom Dunjom uživa u životu, kaže da je zapravo potpuno zadovoljan čovjek. Obitelj mu je oduvijek bila jako važna. I danas smatra da je obitelj najvažnija.

- Obitelj je osnovna je ćelija jednoga društva. Ako funkcionira obitelj, funkcionira i društvo. Meni je to uvijek bilo tako - posao da, ali nakon posla odmah kući, rekao je Oliver.

Iako je u mirovini posla mu ne nedostaje.

- Pa da, nađe se nešto tu i tamo. Evo baš sam u petak u Dubrovniku vodio jedan prelijepi koncert dalmatinskih klapa na Stradunu. Tu i tamo me se sjete, pozovu me a ja se odazovem, prihvaćam poneki posao jer želim da mi je glava još funkcionira, ističe.

- Od 1993. živim u kući pokraj Samobora. Život na selu bih svima preporučio...Neusporedivo je. Danas se puno više radi, tako je i u svijetu. Moja kćer koja živi u Engleskoj odlazi u 7 ujutro, vraća se u 7 navečer. Sad je to došlo i kod nas. Blaženi socijalizam, bilo je tad puno više vremena', rekao je Oliver.

Kaže da je u dobroj kondiciji i dobroga zdravlja iako boluje od jedne neizlječive bolesti.

- A ta je starost. To nas sve čeka, tu lijeka nema ali ja se odupirem, ne dam se i još uvijek funkcioniram, rekao je Oliver dodavši da je njemu starost lijepa i da u njoj uživa.

- Do stotke je još 16 godina, to se još može iskoristiti, optimistično je poručio.

U emisiji se govorilo i o politici.

- Ja HDZ simpatiziram, ali nikada nisam bio član, rekao je Mlakar tvrdeći da je u prijelomnim vremenima osjećao da je HDZ stranka koja može stvoriti neovisnu Hrvatsku.

- To se i dogodilo, mi smo tada dobili Hrvatsku, mi Hrvatsku imamo.

Osvrnuo se zatim na tezu o opljačkanom narodu.

- Mene osobno nitko nije opljačkao, dodaje. Kao simpatizer HDZ-a nisam ništa dobio, ništa mi nije dano, ističe Oliver Mlakar.

Pogledajte što je u emisiji urednika i voditelja Aleksandra Stankovića poručio mlađim generacijama, je li televizija nekad bila bolja nego danas, jesu li se više poštovali etički standardi, ili je partijski stisak ipak bio presudan:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!