Zbog opasnih vremenskih uvjeta za sjeverni Jadran na snazi crveni meteoalarm

07.10.2021.

16:45

Autor: Dajana Kruneš/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Problemi u prometu

Problemi u prometu

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Zbog olujne bure problemi su tijekom cijelog dana u prometu. Na dionicama A1 u smjeru Rijeke i Zadra voziti mogu samo osobni automobili, kao i Krčkim mostom - zabrana je za motocikle, kamp prikolice, kombije i autobuse na kat. 


Krčki most za sav promet zatvoren bude možda dva do tri puta na godinu, a eto baš ta situacija zbog olujnih udara dogodila se danas. Most je jutros bio zatvoren na nekoliko sati, stvorile su se kolone, ali situacija je sada mirnija iako preko mosta još vrijedi zabrana prelaska za I. skupinu vozila.  

Ograničenja u prometu još uvijek ima i na ostalim cestama na području Primorsko-goranske županije. Napravila je bura nered i u Rijeci i okolici - letjeli su suncobrani s terasa ugostiteljskih objekata, oluci s krovova - no kako kažu vatrogasci ništa ozbiljno i ne rješivo. Bura naravno ne zaobilazi niti podvelebitski kanal. Samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, dionica autoceste A1 između Svetog Roka i Posedarja te Paški most. 

Dan ide svome kraju, ali bura još neće popustiti, na snazi je i dalje crveni meteoalarm, treba biti oprezan, a krećete li na put svakako provjerite stranice HAK-a jer situacija s prometom stalno se mijenja, izvijestila je za središnji Dnevnik HTV-a, Dajana Kruneš.Olujna bura stvara probleme  u prometu

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje javlja HAK.

Na Kvarneru i podvelebitskom području zatvorene su pojedine ceste, a u prekidu je i pomorski promet.

Zbog opasnog vremena za navedeno područje upaljen je i crveni meteoalarm. 

Udari bure iznad 180 kilometara na sat zatvorili su jutros Krčki most. 

Prema kvarnerskim otocima ne može se ni morskim putem. Promet je prekinut već nekoliko dana, najprije zbog juga, danas zbog bure.

Zbog olujne bure posla je bilo i za vatrogasce, ali, kako kažu u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Rijeka, situacija je pod kontrolom.

- Uglavnom su to intervencije tehničkog tipa - srušena stabla, granje, oluci, suncobrani na riječkom Korzu, ali sve to rješavamo u hodu i zasad ne stvara nam probleme samo neka broj intervencija ne nastavi rasti, rekao je Dino Škamo, zapovjednik smjene, JVP Rijeka.

Na oprezu treba biti jer na riječkom području - bura se još neće smiriti.

Crveni alarm DHMZ-a ostaje na snazi do daljnjega. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!