Olujni vjetar ograničava promet, zatvorena A1 između Svetog Roka i Posedarja

06.11.2022.

09:28

Autor: I.Z./HRT/Hina

Olujni vjetar ograničava promet

Olujni vjetar ograničava promet

Foto: - / Shutterstock

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje pa se vozi obilazno državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina, izvijestio je danas ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Za promet je zatvorena i državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački, a samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak je državna cesta kroz Gorski kotar), Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene i Paški most.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće, lokalnoj cesti između Kraljevice i čvora Križišće te Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicom i motocikle.

Između Novog Vinodolskog i Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa zbog olujnog vjetra za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 metara, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu).

U priobalju puše jaka bura, povremeno s olujnim udarima. Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Mogući su odroni.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak i katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Novalja-Rab-Rijeka, Pula-Zadar (do sutra).

Na graničnom prijelazu Tovarnik na ulazu i izlazu iz Hrvatske u teretnom prometu čeka se jedan sat.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!