Olujno nevrijeme, u Splitu stradali automobili

15.10.2020.

12:41

Autor: HRT

default error photo
Jadran je danas zahvatilo olujno nevrijeme. Obilna kiša već je pala jutros do 8 sati, osobito na sjevernom Jadranu, a u nastavku dana bit će je i u drugim predjelima.
Jadran je danas zahvatilo olujno nevrijeme. Obilna kiša već je pala jutros do 8 sati, osobito na sjevernom Jadranu, a u nastavku dana bit će je i u drugim predjelima. 

U Splitu je su oštećena četiri vozila u četvrti Spinut, kada su na njih pale odlomljene grane sa stabala, doznaje se u splitskoj policiji. Brzom intervencijom vatrogasaca slomljene grane su uklonjene s oštećenih vozila, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog centra u Splitu.

Olujni udari vjetra i valovi do 4 metra visine

Olujni udari vjetra oko 77 kilometra na sat na području Marjana praćeni grmljavinom i kišom trajali su nekoliko minuta, doznaje se u Pomorskom hidrometeorološkom centru. Takvi olujni udari su zahvatili i područje srednjeg Jadran, na kojem su se pritom mjestimično stvarali valovi i do četiri metra visine, rekli su Hini u Pomorskom hidrometeorološkom centru.

➡️ Novo kišno razdoblje 

Preko Hrvatske se premješta ciklona, stoga će u drugom dijelu dana u većini krajeva biti oblačno uz povremenu kišu, a duž obale s pljuskovima i grmljavinom. Na dijelu srednjeg Jadrana i na dubrovačkom području obalu zapljuskuju visoki valovi.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije Sumartin-Makarska i Prapratno-Sobra te katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Korčula-Hvar-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Vis-Split. Ne prometuje ni brodska linija Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, objavio je HAK.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!