13:43 / 20.09.2019.

Autor: V.K./Hina

Omalovažavajući komentari o radu sudova ne pridonose vladavini prava

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Udruga hrvatskih sudaca upozorila je da medijski komentari u kojima se omalovažava rad sudaca u postupcima koji su u tijeku ne pridonose atmosferi vladavine prava i poštovanju trodiobe vlasti.
Udruga hrvatskih sudaca (UHS) upozorila je da medijski komentari u kojima se omalovažava rad sudaca u postupcima koji su u tijeku ne pridonose atmosferi vladavine prava i poštovanju trodiobe vlasti.

-
Udruga hrvatskih sudaca primjećuje da se opet pojavila epidemija izjava i medijskih komentara kojima se površno i bez osnovnog znanja o pravilima postupka, a osobito bez znanja o svim važnim činjenicama iz pojedinih postupaka, komentiraju postupci ili odluke sudova, stoji u priopćenju koje potpisuje zamjenik predsjednika UHS-a Marin Mrčela.

- Izjave i medijski komentari kojima se omalovažava vrijedan rad sudaca u postupcima koji su u tijeku ne pridonose atmosferi vladavine parava i poštovanju trodiobe vlasti, zaključuje se u priopćenju udruge.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!