16:35 / 13.08.2018.

Autor: HRT

Omiškim vatrogascima stigla dva vozila

-

-

Foto: - / -

Nakon što su u požaru izgubili dva vrijedna vozila, posudbom cisterni od vatrogasnih postrojbi iz unutrašnjosti zemlje hrvatska je Vlada riješila problem.
Otvoreni plamen ili žar uzrok je požara u Lokvi Rogoznici koji je buknuo u subotu oko 14 sati i u kojem je izgorjelo sto hektara borove šume i niskog raslinja, pokazao je policijski očevid.

Vatra je zahvatila i 12 drvenih stupova lokalnog dalekovoda te uništila dva navalna vozila DVD-a Omiš.

Slijedila je i brza reakcija državnog vrha! Omiškim su vatrogascima na korištenje, do kraja rujna, danas stigle dvije cisterne. Vlada ih je preusmjerila iz robnih zaliha.

Većina gasitelja požara u Lokvi Rogoznici napustila je požarište. "Jutros smo otpustili sve snage izvan Omiša. DVD Omiš ostaje na dežurstvu, a požar je lokaliziran, nema plamena i ovaj se požar neće obnoviti", rekao je Dražen Glavina, glavni vatrogasni županijski zapovjednik.

No obnovljen je vozni park omiških vatrogasaca, i to u samo 24 sata. Nakon što su u požaru izgubili dva vrijedna vozila, posudbom cisterni od vatrogasnih postrojbi iz unutrašnjosti zemlje hrvatska je Vlada riješila problem. Premijer Plenković preksinoć je donio odluku da se vozila kapaciteta 7000 litara hitno prebace iz Slavonije u Omiš i daju na korištenje ovdašnjem DVD-u. Država svake godine nabavlja do 16 vozila koja se daju na upotrebu gradovima i vatrogasnim društvima, a gasitelji s ušća Cetine koji se skrbe za gotovo 270 četvornih kilometara teško pristupačnog prostora s pravom očekuju pomoć.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!