16:47 / 19.08.2020.

Autor: P.F./Hina

Onečišćeno nekoliko dubrovačkih plaža

-

-

Foto: - / -

Onečišćenje fekalijama potvrđeno je ispitivanjem kakvoće mora na tim kupalištima tijekom sedmog ispitivanja kakvoće mora za kupanje u sezoni.
Na dubrovačkim plažama Šulić, Danče, Hotel Bellevue i Hotel Rixos u utorak je more onečišćeno fekalijama, tj. bakterijom Escherichia coli, pa se do daljnjega ne preporučuje kupanje, izvijestili su iz dubrovačko-neretvanskog županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Još se čekaju rezultati uzorkovanja na plažama u uvali Sumartin i Vis 2, navode iz županijskog Zavoda.

Onečišćenje fekalijama potvrđeno je ispitivanjem kakvoće mora na tim kupalištima tijekom sedmog ispitivanja kakvoće mora za kupanje u sezoni.

Utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plažama Šulić, Danče, Hotel Bellevue i Hotel Rixos prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli. Uzimanje uzoraka mora ponavljat će dok ne prestane onečišćenje, ističu iz Zavoda.

Vandali izazvali onečišćenje plaže u Dubrovniku

Inače, još 13. kolovoza fekalijama je prvi put ove sezone onečišćena plaža u uvali Sumartin, a 17. kolovoza županiji Zavod je proglasio prestanak tog onečišćenja.

Međutim, u srijedu je primijećeno da je more na toj plaži zamućeno te da su vidljivi suspendirane tvari, biljni otpad i komadići WC papira. Zato su uzeti dodatni uzorci, kao i na susjednoj plaži Vis 2.

Problem s fekalijama zabilježen je i u Korčuli, gdje je 11. kolovoza na plaži Hotela Park utvrđeno onečišćenje fekalijama, koje se 14. kolovoza proširilo i na susjednu gradsku plažu Banje. Iz Zavoda su prestanak onečišćenja na plaži Hotela Park proglasili 17. kolovoza, podatci su županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!