12:46 / 27.09.2020.

Autor: Hina/HRT

Online nastava za neke vinkovačke škole

Ilustracija, foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Ilustracija, foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, u srednjim i višim razredima osnovnih škola nastava online.
Zbog pogoršane epidemiološke situacije, u srednjim i višim razredima osnovnih škola na području grada Vinkovaca od ponedjeljka će se nastava održavati online, najavljeno je u nedjelju na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite županije i grada.

➡️ Stožer: 190 novih slučajeva, tri osobe preminule

- Od sutra, u idućih 14 dana, nastava će se u vinkovačkim srednjim školama i osnovnim školama za učenike od 5. do 8. razreda održavati online, dok će niži razredi imati nastavu u školama, kazala je pročenica za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije Jadranka Mustapić-Karlić.

Dodala  je da će se online nastava održavati i za učenike 4. razreda vinkovačke Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, u kojem je veliki broj učenika zaražen. Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić kazao je kako će se već u petak odluka o online nastavi preispitati te vidjeti treba li je suziti ili možda i proširiti.

- Ovo što činimo, činimo kako bismo suzbili zarazu na što manju mjeru, a naše građane zaštitili, kazao je Bosančić.

Načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Zdravko Kelić kazao je kako će se  Stožer sastati u ponedjeljak te će se donijeti još neke mjere za neka druga područja u županiji. Kelić je potvrdio da je povećani broj zaraženih osoba u Vukovarsko-srijemskoj županiji, posebice u Vinkovcima, posljednjih dana posljedica krizmi i prve pričesti koje su održane proteklog vikenda na području županije i u Vinkovcima.

U posljednja 24 sata na području Vukovarko-srijemske županije 19 je pozitivnih osoba, od kojih je 17 iz Vinkovaca, a toliko je Vinkovčana bilo pozitivno i u subotu kada su u županiji bile 23 novozaražene osobe.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije povećani broj novozaraženih koronavirusom, posebice u Vinkovcima, dovode u vezu s  krizmom i prvom pričesti koje su proteklog vikenda održane u vinkovačkim župama Sv. Ćirila i Metoda u Radićevu bloku i Blaženoga Alojzija Stepinca u Mirkovcima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!